DIENSTENCHEQUES

BETROUWBAAR

PROFESSIONEEL

VOORDELIG

GEEN WACHTLIJST

WAT ZIJN DIENSTENCHEQUES?

Een Dienstencheque (DC) is een waardebon die je koopt bij Sodexo en waarmee je één uur werk kan betalen van een huishoudhulp van D’OURO. Zo’n DC blijft 8 maanden na aankoop geldig. Als je met de computer uit de voeten kunt koop je digitale DC’s , anders papieren DC’s , die je met de post worden toegestuurd.  Carla of Catarina van D’OURO leggen je haarfijn uit hoe dat allemaal in z’n werk gaat.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
Met plezier bespreken wij uw wensen en/of stellen vrijblijvend een gepast werkplan op!

WELKE TAKEN MAG JE MET DIENSTENCHEQUES BETALEN?

– schoonmaken inclusief ramen
– wassen en strijken bij u thuis
– occasioneel klein naaiwerk
– bereiden van maaltijden
– strijkwerk in een atelier van D’OURO
– begeleid transport van personen met een beperkte mobiliteit.
– dagelijkse boodschappen voor het huishouden,
zoals bij de slager, supermarkt, bakker of apotheker

BEDRIJFSSCHOONMAAK

BELANGRIJK IS DAT HET GAAT OM HUISHOUDHULP!

Klussen als een toilet repareren, elektriciteitswerken, schilderen, tuinieren, kleine verbouwingswerken, babysitten, opvang van bejaarden kan je niet betalen met dienstencheques.

Het moet ook gaan om hulp in de privésfeer.
Dienstencheques kunnen dus ook niet dienen voor werk in beroepsmatige panden zoals een kantoor , wachtzaal, atelier , restaurant of praktijk. En als je in een flat woont mag je de dienstencheques alleen gebruiken voor huishoudhulp in jouw privé-gedeelte.

Hoeveel DC’s moet je minstens bestellen en mag je maximaal kopen ?
Je moet er minstens 10 ineens bestellen en je mag er hoogstens 500 per jaar kopen.
Let wel : voor gehuwden of samenwonenden geldt dit twee keer.

EN HOEVEEL KOSTEN ZE PRECIES?

De kostprijs van een DC hangt af van hoeveel je er in één jaar koopt , van de mogelijkheid om die aankoop met een samenwonende partner te delen en om de prijs voor de belastingen in rekening te brengen. Dat gaat zo :

BEDRIJFSSCHOONMAAK

KOSTPRIJS DIENSTENCHEQUES 2018

dienstencheques

Een gehuwd of samenwonend koppel kan zijn dienstencheques dus goedkoper krijgen zodra er meer dan 160 in het jaar gekocht worden.

UITZONDERINGEN OP DEZE REGELS

Eénoudergezinnen, personen met een handicap of ouderen met een tegemoetkoming voor bejaardenhulp kunnen jaarlijks tot 2.000 dienstencheques bestellen.
Ook ouders van een kind met een handicap mogen elk jaarlijks 2.000 dienstencheques kopen
Ben je zwanger en zelfstandig dan kan je vanaf je zesde zwangerschapsmaand en tot 15 weken na de geboorte de eerste 105 DC’s volledig gratis krijgen via aanvraag bij je sociale verzekeringskas.

PROCEDURE

Neem contact op met:
D’OURO DIENSTENCHEQUEBEDRIJF
erkende onderneming nummer V05023
Bouwelse steenweg 41, 2270 Herenthout 

Sluit een dienstencheque-overeenkomst af met die firma waarbij alle afspraken gemaakt worden over welk werk, aantal uren, op welke dagen etc.
Catarina of Carla Pinto Vieira zullen u met plezier helpen bij volgende stappen.

CATARINA-VIEIRA
CARLA-VIEIRA

Schrijf je gratis in via:
DIENSTENCHEQUES VLAANDEREN.

Hier kun je kiezen hoe je wenst in te schrijven. Met je elektronische identiteitskaart , of via het online-formulier (duurt tot 6 dagen langer).
Bij deze inschrijving moet je al kiezen tussen elektronische en papieren dienstencheques.

Daarna ontvang je een gebruikersnummer. Hou dat goed bij hand, Je hebt het bij elke bestelling nodig.
Bestel nu je dienstencheques door overschrijving van het gewenste bedrag op rekeningnummer BE41 0017 7246 2610 van Sodexo .
Vermeld je gebruikersnummer altijd als gestructureerde mededeling op elke overschrijving of storting.
Bestel altijd minimaal 10 DC’s en betaal dus altijd minimaal 90 euro (of 100 euro als je dat jaar al meer dan 400 DC’s hebt besteld).
Na die betaling ontvangt je je dienstencheques. Als je koos voor papieren DC’s ontvang je die per post binnen de week na betaling.
Opteerde je voor elektronische DC’s dan vind je die onmiddellijk na betaling in je elektronische portefeuille , die je kan raadplegen via de beveiligde zone.

Je dienstencheques zijn nu klaar om de diensten van huishoudhulp te betalen.

PAPIEREN DIENSTENCHEQUES
Je vult ze in met de datum en de aard van de prestatie , controleert de vervaldatum en geeft hem mee met de huishoudhulp (1 DC per gepresteerd uur)
Elektronische dienstencheques : Na het huishoudelijk werk bevestigt uw huishoudhulp zijn of haar prestaties telefonisch of via een speciale mobile app. D’OURO verifieert die prestaties binnen de 5 dagen en jij controleert en bevestigt (of betwist) de prestatie binnen de 9 werkdagen via uw Beveiligde Zone . Doe je dat niet, dan wordt de prestatie automatisch gevalideerd.